הסכם ממון

הסכם ממון

החל מ- 3,000* ₪

חוק יחסי ממון קובע בין היתר כי נכסים שהיו לכל אחד מבני הזוג ערב הנישואין או נכסים שקיבלו במתנה או בירושה בתקופת הנישואין, לא יחולקו בין בני הזוג בעת גירושין או פרידה, ואילו נכסים שצברו בני הזוג במהלך תקופת חייהם המשותפים יחולקו ביניהם בחלקים שווים.

למרות זאת, כאשר פורץ משבר בין בני זוג, כל אחד מהם רשאי לפנות לבית המשפט ולתבוע זכויות גם בנכסים שבני הזוג לא צברו יחד במהלך תקופת חייהם המשותפים, וכתוצאה מכך הליך הפרידה מסתבך, מתארך וגובה מחירים כלכליים ונפשיים כבדים, מבני הזוג, מילדיהם ובני משפחה נוספים.

עריכת הסכם ממון בסיוע עורך דין מנוסה שזהו תחום התמחותו, מאפשרת לבני הזוג לקבוע מראש ובצורה ברורה ומדויקת כיצד יחולק כל רכושם, לרבות חסכונות, קרנות השתלמות, קרנות פנסיה ועוד, ובדרך זו לקצר, לפשט ולייעל את הליך הגירושין ובנוסף לצמצם ככל שניתן את הפגיעה במרקם המשפחתי על רבדיו השונים.

ערכנו הסכמי ממון רבים והצוות שלנו מנוסה מאוד בתחום
שירות מהיר ויעיל עד להסכם מלא
ידע ויכולת להתמודד עם כל תרחיש או מצב
טיפול רגיש ואישי

שאלות ותשובות

כן. סעיף 2 לחוק יחסי ממון קובע באופן מפורש שעל מנת שלהסכם ממון יהיה תוקף יש לאשרו בבית המשפט לענייני משפחה או בפני ערכאה דתית, ובמקרים מסוימים גם בפני נוטריון. בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הדתי יאשר את ההסכם רק לאחר שיקיים דיון בו יוודא כי הצדדים הבינו את משמעות ההסכם וחתמו עליו מרצונם החופשי.
ככלל, תוקפו של הסכם ממון אינו מוגבל בזמן.
האם ניתן לשנות או לבטל הסכם ממון?
ניתן לשנות או לבטל הסכם ממון בכל עת, אך השינוי מותנה בפניה לבית משפט לענייני משפחה או לערכאה דתית, וזאת גם במקרים שבהם שני הצדדים מסכימים לשינוי בהסכם הממון.
כן. במקרים כאלה, חשוב יותר לערוך הסכם ממון, מכיוון שבעת פרידה עולות השאלות האם בני הזוג היו ידועים בציבור, אם כן מאיזה מועד, ואילו מהנכסים אם בכלל היו משותפים לשניים וכיו"ב, שכן מועד תחילת הזוגיות משפיע על היקף הרכוש שיש לחלק ועל אופן חלוקתו בין בני הזוג.
בהחלט. יחד עם זאת, עורך דין מנוסה שזהו תחום התמחותו ינסח יחד איתכם הסכם ממון שישקף את הסכמותיכם באופן מדויק ומפורט שמביא בחשבון גם תרחישים עתידיים שלא צפיתם, וכל זאת בהתחשב בחוקים ובהלכות המשפטיות העדכניים ביותר, ובדרך זו תפחיתו משמעותית את הסיכויים שאם חלילה תיפרדו תיגררו להליך משפטי ארוך ומייגע. בנוסף, עורך הדין יסייע לכם וילווה אתכם בהליך אישור הסכם הממון בבית המשפט.
יש לכם שאלה? צריכים עזרה?

הדרך הכי פשוטה, יעילה ובטוחה למה שבאמת חשוב

הסכם ממון – המדריך השלם

 

זוגיות וכסף הם שני תחומים שהקשר ביניהם טבעי לחלוטין, ובכל זאת רובנו נבוכים כשמתפתח דיון על כסף בתוך המסגרת הזוגית. דווקא הגישה הזו, שמקורה לא פעם באגו ובפחד, היא מה שמביא להתפרקות של מערכות יחסים רבות. ככל שנשכיל להבין שזוגיות, לפחות כברירת מחדל, היא גם שותפות כלכלית, נוכל לקבוע עבורה מסגרת מתאימה שתמקסם את הסיכויים לחיי זוגיות בריאים ותקינים. הסכם יחסי ממון הוא בדיוק המסגרת הזו, ואם תערכו אותו נכון, מובטחים לכם לא מעט ודאות וכמה שפחות מחלוקות (ומי יודע? אולי גם הרבה אהבה).

 

מהו הסכם ממון ומה הוא כולל?

הסכם ממון כתעודת ביטוח

הסכם צופה מחלוקות עתידיות

מתי חותמים על הסכם ממון ואיך?

מה קורה כשלא עורכים הסכם ממון?

ואם אין לנו רכוש?

האם הסכם ממון יכול להיערך רק במסגרת נישואין?

תוקפו של הסכם ממון במקרה של פטירה

איך עורכים הסכם ממון? צריך עורך דין?

אז מה חשוב לכלול בהסכם ממון?

 

 

 

מהו הסכם ממון ומה הוא כולל?

קודם כל, נעשה קצת סדר: שמו של הסכם ממון הוא שם די מטעה. בניגוד לשם המצמצם הזה, הסכם ממון לא חייב להיות הסכם שעוסק רק בממון (או רכוש). הסכם כזה יכול לכלול הסכמות בדבר כל נושא הקשור במערכת היחסים הזוגית, והוא, למעשה, הסכם הנערך בין בני זוג ונועד להסדיר תחומים שונים במערכת היחסים שלהם. ובקיצור – הסכם ממון הוא הסכם לתיאום ציפיות. הסכם כזה יכול לכלול הסכמות בדבר אופן חלוקת רכושם של בני הזוג במהלך הזוגיות ובמקרה של פרידה, והוא יכול לכלול גם הסכמות בדבר ילדיהם של בני הזוג – החינוך שלהם, המשמורת עליהם והמזונות שמי מבני הזוג ישלם עבורם במקרה של פרידה. עם זאת, בכל הקשור לילדים, שימו לב שמאחר שההסכם מתייחס גם לזכויותיהם של צדדים שלישיים שאינם צד להסכם (הילדים), הוראותיו תמיד יהיו כפופות לשיקול דעת בית המשפט שידון בהן, אם חלילה, בני הזוג ייפרדו. לכן, קחו כל הסכמה שתקבעו ביחס לילדים בעירבון מוגבל.

הסכם ממון כתעודת ביטוח

הסכם הממון נועד לשמור על האינטרסים של בני הזוג, כפי שבני הזוג רואים לנכון, בהתאם לצרכיהם האישיים ולתפיסות עולמם. משכך, ההסכם מהווה מעין תעודת ביטוח עבור כל אחד מבני הזוג, שיכול לדעת באיזה מצב ימצא את עצמו אם חלילה תתפרק הזוגיות.

כך למשל, אישה שלפני החתונה היתה בבעלותה דירה, יכולה להחליט כי דירה זו לא תיחשב לחלק מהרכוש המשותף, הגם שבני הזוג עתידים להתגורר בה. אם חלילה יתגרשו בני הזוג, האישה יודעת כי הדירה תישאר בבעלותה במלואה ואילו הבעל לא יסתמך על הדירה כחלק מרכושו. הוודאות הזו, כמובן, חיובית מאוד עבור שניהם.

ומה עם רכוש שעתיד להצטבר במהלך הזוגיות? קחו למשל גבר שהתגרש וכעת נכנס לפרק ב' בחייו. הוא יודע כי להוריו יש חסכונות שהוא עתיד לקבל בירושה, ולמוד ניסיון מנישואיו הקודמים, הוא לא מעוניין שהכספים הללו יהפכו לחלק מן הרכוש המשותף שלו ושל אשתו השנייה. הסכם ממון שערוך נכון ייתן מענה לרצונו ושוב, ימנע מהאישה מלהסתמך על כספים שהבעל לא מתכוון לחלוק בהם עמה.

הסכם צופה מחלוקות עתידיות

הסכם ממון מקיף, יבקש לכלול הסכמות בדבר כל מחלוקת צפויה בין בני הזוג במקרה של פירוק הזוגיות.

כך למשל, ניתן לקבוע בו מי יהיה מוסמך לדון במחלוקות שיתגלעו בין בני הזוג (שעליהן ההסכם לא נותן מענה) – האם יהיה זה בית משפט לענייני משפחה או בית דין רבני? האם יהיה זה בורר או שבני הזוג בכלל יפנו למגשר?

ומה לגבי שווי הנכסים המשותפים? אם למשל, בני זוג מתגרשים כשבבעלותם דירה משותפת ואחד מבני הזוג נשאר להתגורר בדירה, יש לקבוע מנגנון שיפצה את בן הזוג שאינו מתגורר בדירה על חלקו בה. ניתן לקבוע כי בן הזוג שנשאר בדירה ישלם שכירות בגין חלקו של בן הזוג השני, או אף יקנה ממנו את חלקו בדירה. ומי יקבע כמה שווה הדירה לצורך השכירות או המכירה? הרי גם בעניין זה עלולים בני הזוג שלא להסכים, שכן לכל אחד מהם אינטרס מנוגד בכל הנוגע להערכת שווי הדירה. בדיוק לשם כך כדאי לקבוע מבעוד מועד, בהסכם הממון, כי שווי הדירה ייקבע על ידי שמאי, רו"ח, בורר וכו'.

וכך הלאה, בכל נושא שצפויה בו מחלוקת עתידית, מטרתו של הסכם הממון היא לתת מענה לבני הזוג באופן הולם ומאוזן.

מתי חותמים על הסכם ממון ואיך?

תלוי בסוג ההסכם שאתם עורכים: אם עדיין לא התחתנתם אבל אתם מעוניינים לערוך ביניכם הסכם שיסדיר את יחסיכם במהלך הנישואין או במקרה של פרידה, אתם עורכים למעשה הסכם טרום נישואין, הצופה פני עתיד. כדי שלהסכם כזה יהיה תוקף משפטי יש להגישו, לאחר חתימת בני הזוג, לאישור של נוטריון או רשם נישואין.

אם כבר נישאתם ובשלב מסוים, מסיבה כלשהי, אתם רואים לנכון לערוך ביניכם הסכם שיסדיר את יחסיכם, גם זה אפשרי, ואז ההסכם שתערכו יהיה הסכם ממון לאחר נישואין, שגם הוא – צופה פני עתיד. במקרה כזה, ניתן לאשר את ההסכם רק בבית משפט לענייני משפחה או בבית דין דתי.

תפקידו של הגורם המאשר את ההסכם (נוטריון או רשם נישואין עבור הסכם טרום נישואין; בית משפט לענייני משפחה או בית דין דתי עבור הסכם לאחר נישואין), הוא לוודא ששני בני הזוג חתמו על ההסכם מרצונם החופשי, לאחר שהבינו את תוכנו והשלכותיו. כך למעשה, אישור כזה מונע אפשרות שבעתיד אחד מבני הזוג יבקש לערער על תוקפו על ההסכם.

שני ההסכמים שלעיל צופים כאמור פני עתיד, והם מנסים לתת מענה למצב שאין בו הרבה ודאות. הרי אנחנו אף פעם לא יודעים אם, מתי, למה ואיך יעלו היחסים על שרטון, ולרוב גם לא ממש נרצה לדעת את זה, אבל עובדה – זה קורה וזה עלול לקרות לכל זוג. הסכמי הממון אם כן, מבקשים להכניס כמה שיותר ודאות לסיטואציה של חוסר ודאות ולהגן על האינטרסים של בני הזוג במקרה של פרידה.

ומה קורה אם ההסכם בא להסדיר מקרה של פרידה בפועל? אם אתם מצויים בהליך גירושין, אזי ההסכם שאתם עורכים הוא, ובכן, הסכם גירושין אם אתם נדרשים לערוך הסכם כזה, הרי שבניגוד להסכמי הממון האחרים, כאן אתם כבר נמצאים במצב של ודאות. גורל היחסים ידוע לכם וכעת מה שנותר הוא להסדיר את סיומם.

מה קורה כשלא עורכים הסכם ממון?

או למה בעצם כדאי לכם לערוך הסכם ממון?

אם בחרתם שלא לערוך ביניכם הסכם ממון, המצב הוא לכאורה פשוט: כל מה שלא חוסה תחת הסכם, חוסה תחת החוק. זוהי ברירת המחדל. כך – זוגות שיחסיהם לא מוסדרים בהסכם ממון, כפופים להוראות חוק יחסי ממון. המשמעות היא כי יש גורם אחר, זר לכם, שקובע עבורכם איך יחולק הרכוש שלכם. זאת, בעוד שכאמור, יש לכם אפשרות להגיע להסכמות אחרות, כאלה שמתאימות באופן ספציפי לכם, והולמות את מערכת היחסים שלכם, צרכיכם האישיים ונסיבות מערכת היחסים הזוגית שלכם.

כמובן, זוגות המצויים בהליך גירושין שלא ערכו קודם לכן הסכם ממון, יכולים תמיד לקבוע הסכמות ייחודיות ביניהם במסגרת הסכם גירושין, והסכמות אלה לא חייבות להתאים להוראות חוק יחסי ממון. אך שימו לב: הליך גירושין כרוך לא פעם באווירה שלילית שיכולה להשפיע על היכולת של בני הזוג להגיע לשיח מכבד ומאוזן שיניב הסכם גירושין הולם. כשאתם עורכים הסכם ממון לעומת זאת, אתם עושים זאת במהלך חיי הזוגיות, כשלשניכם יש רצון להמשיך את מערכת היחסים, וזה כמובן, מקל על יכולתכם לגבש הסכמות באופן חיובי, מכבד והכי חשוב – כזה ששומר על האינטרסים של שניכם.

רוצים לדעת מה החוק קובע? קראו עוד על חלוקת רכוש אצל זוגות שלא ערכו הסכם ממון[i]

 

ואם אין לנו רכוש?

הסכמי ממון ממש לא נועדו רק למי שמצבת הנכסים שלהם כוללת נכסי נדל"ן רבים או חשבונות בנק שמנים. כפי שאמרנו, הסכמים אלה צופים פני עתיד, וככאלה, הם לוקחים בחשבון שמצבכם הכלכלי בעת ההתקשרות בהסכם עשוי להשתנות לטובה או לרעה. כך, מי שנישאו כשלשניהם היה חשבון בנק משותף בגירעון ואף לא נכס נדל"ן אחד, עשויים, עם השנים, לצבור דירות, מגרשים, חסכונות, מניות ועוד. הסכם ממון המותאם לבני הזוג ולנסיבות הזוגיות הספציפיות, יסדיר את חלוקת הרכוש במקרה של פרידה, גם בשלב שבני הזוג כלל לא מעלים בדעתם שיצברו אותו פעם.

מנגד, יתכן שבני הזוג נכנסו לזוגיות כשאחד מהם מביא עמו נכס משמעותי, שמסיבה כזו או אחרת הוא לא מעוניין לחלוק בו במקרה של פרידה, ואף ייתכן שבמהלך הזוגיות, ההכנסה העיקרית למשק הבית תגיע רק מאחד מבני הזוג, בעוד שבן הזוג השני מספק הכנסה מינימלית בלבד, לא מספק הכנסה כלל, או תורם לכלכלת הבית בשווה כסף (למשל – ניהול משק הבית או טיפול הילדים).

כך או אחרת, בני הזוג חופשיים לקבוע ביניהם איך יחולק הרכוש הקיים והעתידי שלהם, לפי ראות עיניהם ובהתאם לתפיסות עולמם. הסכם ממון הוא המקום לקביעות הללו. בלעדיו, כאמור, כפופים היחסים להוראות החוק.

האם הסכם ממון יכול להיערך רק במסגרת נישואין?

ממש לא. גם אם אינכם נשואים או מתכוונים להינשא, וחיים יחד כידועים בציבור, אתם בהחלט יכולים לערוך ביניכם הסכם ממון. ידועים בציבור הם בני זוג שמנהלים חיים משותפים, במסגרת משק בית משותף, ללא נישואין, אך עם רבים מהמאפיינים שניתן לזהות בחיי נישואין רשמיים. עם התפתחות מוסד המשפחה, גם החוק התפתח ומכיר כיום במערכות יחסים כאלה כמערכות יחסים מחייבות שמכילות בתוכן זכויות וחובות. משכך, מצבם של זוגות ידועים בציבור אינו שונה בהרבה ממצבם של זוגות נשואים מבחינה רכושית (והזהות בין סוגי מערכות היחסים רק מתחזקת כאשר יש לבני הזוג ילדים משותפים). כדי להגן על האינטרסים הספציפיים שלהם, טוב יעשו גם בני זוג ידועים בציבור, אם יערכו ביניהם הסכם ממון המותאם לידועים בציבור ("הסכם חיים משותפים").

תוקפו של הסכם ממון במקרה של פטירה

אז החלטתם לערוך הסכם ממון, הסדרתם בו את חלוקת הרכוש שלכם במקרה של פרידה, ואף הגדלתם לעשות וקבעתם שבמקרה שמישהו מכם נפטר, כל הרכוש עובר לשני. חתמתם על ההסכם, קיבלתם אישור מגורם מוסמך וכעת, רגועים ושלווים, אתם יוצאים יחד לחייכם המשותפים, עם ודאות וביטחון בדבר עתידכם הרכושי. האם אתם באמת יכולים להיות רגועים? לא ממש. ההסכמות שלכם בדבר חלוקת הרכוש במקרה של פרידה אמנם תקפות, אבל מה יקרה אם אכן תחיו יחד באושר (ובתקווה שגם בעושר), עד למותו של אחד מכם? האם השני אכן יקבל את כל הרכוש? לא בהכרח. הסעיף בו החלטתם על העברת רכוש לאחר מותו של אחד מכם איננו תקף כל עוד הוא קיים רק בהסכם הממון, וזאת לאור סעיף 8 לחוק הירושה, סעיף קטן אחד שעושה את כל ההבדל וקובע כי "מתנה שאדם נותן על מנת שתוקנה למקבל רק לאחר מותו של הנותן, אינה בת-תוקף אלא אם נעשתה בצוואה". המשמעות של הסעיף הזה פשוטה: רוצים לדאוג אחד לשני לאחר מותו של אחד מכם? הכינו צוואה בהתאם. הסכם ממון הוא לא המקום לדאוג לכך. צוואה היא המסמך היחידי שאפשר להעניק בו רכוש לאחר מותו של המעניק. לפיכך, אם לא תערכו צוואה במקביל להסכם הממון, חלוקת רכושכם לאחר המוות תתבצע בהתאם לחוק הירושה, וככל שיש לכם גם יורשים אחרים שאינם בן הזוג, בן הזוג לא יקבל את כל הרכוש.

איך עורכים הסכם ממון? צריך עורך דין?

אחת השאלות הראשונות שעולות בקשר להסכם ממון, היא האם רק עורך דין יכול לערוך הסכם כזה. התשובה על כך שלילית. כמו רוב ההסכמים, גם הסכם ממון איננו הסכם שמוכרח להיערך על ידי עורך דין. הסכם ממון תקף יהיה הסכם כתוב ששני בני הזוג חתומים עליו, ושאושר על ידי גורם מוסמך, כאמור לעיל. אלה הן כל הדרישות.

עם זאת, מאחר שהסכם כזה נוגע לליבת הזכויות הרכושיות שלכם, ולפעמים אף יותר מכך, לגידול הילדים המשותפים, כדאי להסתייע בעורך דין המתמחה בדיני משפחה ובעריכת הסכמי ממון בפרט. מומחיות זו תימנע מכם מלהגיע להסכמות שאינן תקפות על פי החוק, או כאלה שפוגעות באחד מכם באופן שאיננו מאוזן, וגם תניב לא פעם פתרונות יצירתיים לנסיבות הזוגיות הייחודיות והאישיות שלכם, ככל שיש כאלה (למשל – יישוב ההסכמות ביניכם עם דינים רלוונטיים כמו דיני הירושה או דיני המס).

אבל מעבר לכך, בכל הנוגע להסכמי ממון, שמטבעם כאמור, אינם נושא שזוגות ששים לדון לגביו, עורך הדין שעורך את ההסכם משמש בדרך כלל גם כמעין מגשר בין בני הזוג. עורך דין טוב, שמבין את תפקידו המיוחד לאשורו, ינהל את תהליך גיבוש ההסכמות ועריכת ההסכם בזהירות ובעדינות הנדרשות, על מנת לסייע לבני הזוג בשמירה על מערכת יחסים תקינה, במקום לאפשר להם להיקלע למחלוקות שיעכירו את מערכת היחסים. הרי אתם עורכים את הסכם הממון בדיוק כדי להימנע ממחלוקות כאלה בעתיד, אז ודאי שלא תרצו להיקלע אליהן עוד בשלב עריכת ההסכם.

אז מה חשוב לכלול בהסכם ממון?

בבואכם לערוך הסכם ממון חשבו על כל הנכסים שיש לכל אחד מכם בהווה ולכל הנכסים שאתם צופים שיהיו לכם בעתיד: נדל"ן, השקעות בשוק ההון, הכנסות ממשכורת, מעסק, מתמלוגים, מפרסים או מזכיות, מוניטין עסקי, קניין רוחני, פנסיה, קרן השתלמות ועוד. אל תשכחו גם נכסים שאתם צופים שיגיעו אליכם במתנה או בירושה – אולי הוריו של אחד מכם מתכוון להעניק לכם סכום כסף לרכישת דירה או להוריש לכם בית?

חשבו, לגבי כל אחד מהנכסים הללו – איך הייתם רוצים לחלוק בו?

האם הייתם רוצים לחלוק בו שווה בשווה במקרה של פרידה?

או שככל שמדובר בנכס שהגיע רק מאחד מכם (למשל, רכוש שצבר לפני הזוגיות או רכוש שקיבל כאמור במתנה או בירושה), אינכם רוצים לחלוק בו כלל במקרה של פרידה?

האם הכנסותיכם ממשכורת ייכנסו לחשבון משותף ששניכם רשאים להשתמש בו לכל צורך, או שההכנסות יופקדו לחשבונות נפרדים?

ומה לגבי נכסים שצברתם יחד? האם בכוונתכם לרכוש דירה בעזרת משכנתא? ומה יקרה אם תיפרדו? מי יישאר להתגורר בדירה? מי ימשיך ויישא בהחזרי המשכנתא?

בהקשר הזה, חשוב לתת את הדעת גם ליתר החובות שאתם עלולים לצבור במהלך חיי הזוגיות ולקבוע כיצד יפרעו ועל ידי מי.

קבעו גם את מועד ואופן חלוקת הרכוש – כך למשל, אם יש בידכם מניות הרשומות על שם אחד מבני הזוג והחלטתם כי אתם שותפים בהן שווה בשווה, איך תחלקו אותן במקרה שתיפרדו? האם תמכרו אותן ותחלקו בתמורה? או שהמניות יישארו בבעלותו של אחד מבני הזוג, שישלם לשני את שוויון במועד החלוקה?

תנו את הדעת על כל נכס שעולה בדעתכם כי צברתם או תצברו, וזכרו כי ככל שתהיו מעוניינים לשנות את הסכם הממון שלכם במהלך חיי הזוגיות (אם לאור שינוי תפיסות עולמכם או לאור שינויים במצבכם הרכושי), תצטרכו לאשרו שוב בפני גורם מוסמך.

כאמור לעיל, שלבו בהסכם גם הסכמות בדבר אופן הערכת שווי הנכסים במקרה של פרידה וכן בדבר הגורם המוסמך לדון במחלוקות שיתעוררו ביניכם בקשר להסכם.

 

לסיכום, הסכם ממון הוא ודאי לא הדבר הראשון שמתחשק לכם לחשוב עליו בתקופה המרגשת של ההכנות לחתונה, וגם לא במהלך חיי הזוגיות שלכם, כשדווקא הניסיון לכונן שותפות אמתית בין שתי נפשות הוא מה שעומד על הפרק. עם זאת, הסכם ממון הוא לפעמים הדבר הכי טוב שאתם יכולים לעשות עבור הזוגיות שלכם וככזה, הוא לא סותר את השאיפות הרומנטיות שלכם: הוא מספק הרבה ודאות ובכך שולל לא מעט מחלוקות עתידיות שעלולות לחתור תחת אותה אהבה שמלכתחילה הביאה אתכם אל הזוגיות הזו. אחרי הכל, זוגיות היא אולי השותפות הכי חשובה שתכוננו במהלך חייכם. האם השותפות הזו לא ראויה להסדרה הולמת שתרגיע את שני השותפים ותאפשר להם לנהל את חייהם בביטחון?

 

המשך קריאה סגירה

אולי יעניין אותך

צוואה בכתב יד דוגמא – כולל דוגמאות והסברים
התנגדות לצוואה – מה זה ואיך עושים זאת נכון?
רשם הירושות – המדריך השלם
הסכם ממון
פנו בקשר להסכם ממון

השאירו פרטים להתקשרות ויועץ משפטי מטעמנו ייצור אתכם קשר ב24 שעות הקרובות

בשליחת פנייה זו הנכם מאשרים קבלת תוכן שיווקי מסמארט וויל. אנחנו מכבדים את הפרטיות שלכם ומתחייבים לא למסור את הדואל שלכם לצד שלישי. תוכלו לקרוא עוד תחת תנאי הפרטיות שלנו